Kandidaat Bestuursleden | Mijn Landbouw Pensioen
16220
page-template-default,page,page-id-16220,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Kandidaat Arthur Theunissen

KANDIDAAT BESTUURSLID ARTHUR THEUNISSEN

Arthur Theunissen is namens de vereniging ‘Mijn Landbouw Pensioen’ één van de kandidaten voor het bestuur van BPL. Hij was sinds 2005 betrokken bij het Heinz Pensioenfonds, dat is opgegaan in BPL. Als voorzitter heeft hij leiding gegeven aan het bestuur, dat het Heinz pensioenfonds met succes door de moeilijke tijden heeft geloodst.

‘Arthur, je hebt het Heinz pensioenfonds door slechte tijden geleid?’

Samen met het bestuur heb ik het pensioenfonds inderdaad door slechte tijden geleid. In 2007 stond het Heinz Pensioenfonds er minder goed voor, dan de meeste andere pensioenfondsen. Voor elke euro pensioenverplichtingen hadden we € 1,25, een stuk minder dan de € 1,41 die BPL had. Vanuit een achterstand zijn we bij de overdracht in 2015  naar een voorsprong gegaan: de Heinz pensioenen worden met 12,5% verhoogd!

‘Deed het bestuur van BPL het verkeerd?’

Het zou niet eerlijk zijn om te zeggen dat het bestuur het allemaal verkeerd deed. Voor veel fondsen geldt hetzelfde als voor BPL: het komt vooral door de moeilijke tijden. Maar juist in moeilijke tijden moet je dingen beter of anders aanpakken dan anderen. BPL heeft keuzes gemaakt die minder goed uitpakten. Een evenwichtige belangenbehartiging is op zo’n moment echt nodig en een serieus oor voor iedereen die pensioen opbouwt en pensioen ontvangt. Op dat punt valt er bij BPL nog wat te verbeteren.

‘Waardoor heeft het Heinz fonds het redelijk goed gedaan?’

Een kwestie van ‘gezond boeren verstand’. Op tijd risico’s onderkennen en tijdig maatregelen nemen. Vooral geen onnodige risico’s nemen in deze onzekere tijd. Maar misschien nog belangrijker: het bestuur bestond vooral uit deelnemers en gepensioneerden, zij voelden daardoor ook zelf wat de gevolgen van de besluiten waren.

‘Je hebt zelf nu ook een pensioen bij BPL, wordt het geen tijd om te stoppen?’

Ik ben een ‘jong-gepensioneerde’: mijn pensioen heb ik eerder laten ingaan. Ik ben nu 64 en voel me nog te jong om helemaal stil te zitten. Eén dag in de week ben ik oppas-opa, één dag werk ik voor goede doelen en ik heb dus voldoende tijd om me in te zetten voor de belangen van gepensioneerden, omdat ik zie dat deze heel vaak ondergesneeuwd raken, helaas ook bij BPL.

‘Wat ga jij doen als je in het bestuur van BPL komt?’

De drie belangrijkste zaken:

  1. Voorkomen dat pensioenen verlaagd worden voor de gepensioneerden;
  2. Een eerlijk prijs voor een goed BPL-pensioen: de kostprijs van pensioen betalen;
  3. Zorgen dat de stem van de gepensioneerden ook echt doorklinkt.
AAEAAQAAAAAAAAWRAAAAJDI1NzFlNTdjLTQxNzItNGY4Ni04NmJjLTQxMDRjYjMwMTI1Ng
Als gepensioneerde is het in deze spannende tijd erg belangrijk dat er vertrouwen is in de mensen die beslissingen nemen over jouw pensioen.
Lees het interview met Arthur

De Nederlandsche Bank heeft de deskundigheid en betrouwbaarheid van Arthur Theunissen getoetst en ingestemd met de benoeming als bestuurder en voorzitter van de beleggingscommissie van twee andere pensioenfondsen.

“Het bestuur van MijnLandbouwPensioen feliciteert Arthur met deze benoemingen en ziet het als een bevestiging dat ze in hem een zeer gedegen kandidaat hebben voor het bestuur van BPL Pensioen.” 

Met de vereniging gepensioneerden Landbouw sta je sterker! Word daarom (gratis) lid!