Rechter geeft MijnLandbouwPensioen gelijk. - Mijn Landbouw Pensioen
16448
post-template-default,single,single-post,postid-16448,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Rechter geeft MijnLandbouwPensioen gelijk.

17 okt Rechter geeft MijnLandbouwPensioen gelijk.

BPL moet verkiezingen organiseren voor 2 bestuurders namens de gepensioneerden. Het is natuurlijk heel jammer dat er een rechter aan te pas moest komen, maar we zien het in de sport ook wel eens: soms kun je het niet eens worden en heb je de beslissing van de scheidsrechter nodig.

De rechter heeft in het vonnis 3 beslissingen genomen:

  • Het verzoek van MijnLandbouwPensioen om BPL te verplichten verkiezingen te organiseren voor 2 bestuurders is door de rechter toegewezen;
  • MijnLandbouwPensioen wilde ook dat BPL het bestaan van de vereniging aan alle gepensioneerden bekend zou maken en ook dat is toegewezen;
  • BPL wilde MijnLandbouwPensioen dwingen de uitspraken rond ‘sjoemelpensioen’ te rectificeren: de rechter vond dat niet nodig.

Net als bij sport willen we na de spelhervatting niet meer terugkijken, maar ons vooral richten op een sportieve hervatting: voor pensioenfondsbesturen is er voldoende werk aan de winkel.

Gelukkig is er nu duidelijkheid en heeft BPL inmiddels ook de eerste stappen gezet om de verenging van gepensioneerden MijnLandbouwPensioen onder de aandacht te brengen van alle gepensioneerden.

Verkiezingen bestuur BPL

De volgende stap van BPL zal dan zijn om kandidaten te zoeken voor die verkiezingen en dan moet het mogelijk zijn om nog voor het einde van het jaar verkiezingen te organiseren. Anders wordt het januari 2018. Zodra we dat weten melden we dat op onze website en sturen we onze leden ook even een berichtje per email.

3 sterkte kandidaten van MijnLandbouwPensioen 

MijnLandbouwPensioen is al goed voorbereid op die verkiezingen. We kunnen 3 sterke kandidaten presenteren die heel goed in staat zijn om in het bestuur de aandacht te vestigen op de belangen van de gepensioneerden:

Klik op een van bovenstaande namen voor meer info over de kandidaten. Ze vertellen iets meer van zichzelf, wat de beweegredenen zijn om op te komen voor de belangen van de gepensioneerden en hoe ze dat willen doen. MijnLandbouwPensioen heeft dus sterke kandidaten die zich al bewezen hebben op het gebied van pensioenen, maar die elk ook een duidelijk eigen profiel hebben: er valt dus ook echt wat te kiezen.

Hopelijk zullen er uiteindelijk nog meer kandidaten zijn, want MijnLandbouwPensioen hoeft niet de enige partij te zijn die kandidaten voorstelt. Hoe meer goeie kandidaten hoe beter, dan kunnen alle gepensioneerden zich ook echt uitspreken. De kandidaat met het meeste draagvlak zal dan ook met het meeste recht van speken in het bestuur zitting kunnen nemen.

Meer weten over de uitspraak van de rechter?

Wil je het volledige vonnis lezen? Dan vind je de uitspraak via de volgende link: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBMNE:2017:4756Met de vereniging gepensioneerden Landbouw sta je sterker! Word daarom (gratis) lid!