Gepensioneerdenvereniging spant kort geding aan tegen Bedrijfspensioenfonds Landbouw - Mijn Landbouw Pensioen
16310
post-template-default,single,single-post,postid-16310,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Gepensioneerdenvereniging spant kort geding aan tegen Bedrijfspensioenfonds Landbouw

09 aug Gepensioneerdenvereniging spant kort geding aan tegen Bedrijfspensioenfonds Landbouw

Bedrijfspensioenfonds Landbouw (BPL) heeft onrechtmatig één bestuurder benoemd namens de gepensioneerden. De vereniging van gepensioneerden ‘MijnLandbouwPensioen’ wil nu via een kort geding afdwingen dat de gepensioneerden zelf twee bestuurders mogen aandragen. De vereniging wil dat het bestuur nadrukkelijker naar de belangen van de gepensioneerden kijkt.

Samen sterker
We maken ons sterk om stevige kandidaten voor te dragen voor het bestuur en als het even kan iemand die zelf een pensioen van BPL ontvangt. De gepensioneerden mogen zelf beslissen wie voor hun opkomt.” De pensioenvereniging heeft gedegen, professionele kandidaten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben pensioengebied. Onder het motto ‘samen sta je sterker’ wordt daarnaast hard gewerkt om samen met andere belangenverenigingen de krachten te bundelen en namens alle gepensioneerden te kunnen spreken.

Pensioenen in het nauw
BPL beheert ruim €16 miljard voor ruim 100.000 actieve deelnemers, 60.000 gepensioneerden en bijna een half miljoen mensen die in het verleden bij BPL pensioen hebben opgebouwd. MijnLandbouwPensioen vindt dat de belangen van de gepensioneerden in het nauw zijn gekomen. BPL heeft de afgelopen 10 jaar te grote risico’s genomen. Daar komt een zeer ongezonde verhouding tussen kostprijs en premies bij, waardoor er in 10 jaar €800 miljoen minder premie is ontvangen dan de echte kostprijs van de toegekende pensioenen. BPL wil die lage premie gewoon handhaven totdat er gekort moet worden.

De grote risico’s en lage premies maken dat de kans groot is dat pensioen in de komende jaren gekort moeten worden. Dit gaat ten koste van ouderen en jongeren en dat moet stoppen.

Jongeren ook de dupe
De deelnemers die nu pensioen opbouwen komen uiteindelijk ook bedrogen uit: de toegezegde pensioenen zijn niet realistisch als er geen eerlijke prijs voor wordt betaald. Dat gebeurt nu al jaren lang en dat is niet houdbaar. Als BPL tot kortingen moet over gaan zal dat ook het toekomstig pensioen raken van iedereen die nog met pensioen moet gaan.

Opkomen voor pensioenbelang
De politiek wil het pensioenstelsel veranderen en het pensioengeld opnieuw te verdelen tussen alle belanghebbenden. Dan moeten de gepensioneerden wel zeker weten dat hun belang ook in de bestuurskamer telt. MijnLandbouwPensioen wil proberen te voorkomen dat BPL de problemen pas aanpakt als het te laat is. Gepensioneerden van BPL worden daarom opgeroepen (gratis) lid te worden van MijnLandbouwPensioen.Met de vereniging gepensioneerden Landbouw sta je sterker! Word daarom (gratis) lid!