Opkomen voor jouw Pensioenbelang| Mijn Landbouw Pensioen
16197
page-template-default,page,page-id-16197,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Jouw pensioenbelang

OPKOMEN VOOR JOUW PENSIOENBELANG

Als je jarenlang hard gewerkt hebt, dan is het erg zuur als je pensioen achteraf blijkt tegen te vallen. Voor de meeste mensen in de agrarische en groen sector is het pensioen een zeer belangrijke aanvulling op de AOW.

 

De pensioenen zijn al jaren niet meer verhoogd en het ziet ernaar uit dat er ook de komende jaren geen verbetering in komt. Door bijvoorbeeld de prijsverhogingen van huurwoningen en boodschappen wordt het leven wel duurder en gaan we er elk jaar weer een stukje op achteruit. Die achterstand is inmiddels opgelopen tot bijna 14% en dat dreigt de komende jaren alleen maar verder op te lopen. Als het tegen zit, dan moet ons pensioenfonds de pensioenen zelfs nog verlagen, want het is nog niet uit de gevarenzone: de financiële positie is al vele jaren knellend laag.

PENSIOENFONDS LANDBOUW

Alle pensioenfondsen hebben last van de lage rentes en tegenvallende beleggingen. Daarnaast worden mensen steeds ouder. Het Pensioenfonds Landbouw (BPL) moet voor elke euro pensioenverplichting ruim € 1,22 pensioenvermogen hebben. Dat is nu maar  € 1,03, een tekort van bijna € 0,20 voor elke euro aan verplichtingen. Met € 16 miljard aan verplichtingen is het tekort ruim € 3 miljard! Het pensioenfonds (BPL) schreef op de eigen website:

Als de financiële situatie toch weer verslechtert, moeten we misschien later wel de pensioenen of het opbouwpercentage gaan verlagen. De komende jaren zal het BPL Pensioen sowieso de pensioenen niet kunnen indexeren.

VERENIGING VAN GEPENSIONEERDEN

De werkgevers en de vakbonden bepalen wat er met de pensioenen gebeurt. De laatste jaren vonden zij lage kosten voor werkgevers en werknemers belangrijker dan de koopkracht. Op dit moment zit er nog steeds geen gekozen gepensioneerde in het bestuur die kan opkomen voor de belangen van de gepensioneerden. Daarom wil de vereniging ‘MijnLandbouwPensioen’ bestuursleden voordragen, die echt opkomen voor de belangen van de gepensioneerden.

MELD JE AAN!

Als gepensioneerde is het in deze spannende tijden erg belangrijk dat er vertrouwen is in de mensen die beslissingen nemen over jouw pensioen. Wil je dat deze beslissingen genomen worden door mensen die zelf ook een pensioenhebben? Kom dan in actie en meld je aan voor de Vereniging van gepensioneerden MijnLandbouwPensioen.

DIRECT INSCHRIJVEN

Met de vereniging gepensioneerden Landbouw sta je sterker! Word daarom (gratis) lid!