Verkiezingen bestuur BPL vertraagd - Mijn Landbouw Pensioen
16470
post-template-default,single,single-post,postid-16470,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Verkiezingen bestuur BPL vertraagd

16 feb Verkiezingen bestuur BPL vertraagd

BPL Pensioen moet verkiezingen organiseren voor twee bestuurders namens de gepensioneerden. Dat was de uitspraak die volgde naar aanleiding van het kort geding in september vorig jaar. Verwacht werd dat de verkiezingen in januari zouden plaatst vinden, maar door een discussie over de kandidaatstelling worden de verkiezingen nu uitgesteld.

We wisten dat de organisatie van de verkiezingen wel wat tijd zou kosten, maar we hadden gehoopt dat de gepensioneerden van BPL Pensioen eind 2017 hun voorkeur voor een kandidaat zouden uitspreken. In het overleg tussen MijnLandbouwPensioen en BPL Pensioen werd duidelijk dat BPL meer tijd nodig had: er werd gemikt op verkiezingen in de loop van januari.

Helaas is er daarna een discussie ontstaan met BPL Pensioen over die kandidaatstelling. BPL heeft bedenkingen tegen de kandidaten en wil ze niet beiden op de kandidatenlijst plaatsten. In die discussie hebben we geen gemeenschappelijke conclusie kunnen trekken. Het ziet er nu naar uit dat er over het nu ontstane geschil opnieuw een onafhankelijke uitspraak gedaan moet worden.

Kort geding
In een kort geding zullen MijnLandbouwPensioen en BPL Pensioen hun standpunten toelichten. Naar verwachting zal dit 16 maart plaatsvinden. Daarna zal er een uitspraak volgen die duidelijkheid moet geven. Dat houdt in dat we pas eind maart zekerheid hebben of beide kandidaten ook echt verkiesbaar zijn. De verwachting is dat de verkiezingen pas begin april mogelijk zijn.

Jaarvergadering
Naar aanleiding hiervan zullen we de jaarvergadering van onze vereniging moeten uitstellen. Dit wordt waarschijnlijk mei 2018. Het bestuur onderzoekt nog de mogelijkheid om eerder een algemene vergadering te beleggen. Zodra er meer duidelijk is over de uiteindelijke kandidatenlijst, de verkiezingsdatum en de datum van de algemene jaarvergadering, laten we dat uiteraard meteen weten.

Vergadering bijwonen?
Veel leden hebben in december al aangegeven de algemene vergadering bij te willen wonen. Heeft u ons nog niets laten weten, maar wilt u wel graag deelnemen aan de algemene jaarvergadering? Stuur dan een email naar info@pensioenlandbouw.nlMet de vereniging gepensioneerden Landbouw sta je sterker! Word daarom (gratis) lid!